Sixth Sense v2.0

дин.6,000.00

 

 

Слепе и слабовиде особе имају потребу за асистенцијом у кретању само када се налазе у непознатом окружењу, односно када излазе изван комфорне зоне сопственог дома. Због тога смо се руководили идејом да осмислимо производ који ће им олакшати кретање у таквим условима.

Производ SIXTH SENSE је базиран на принципу Доплеровог ефекта, односно, на истом оном природном принципу који користе слепи мишеви у лету.

Рад сензора се одвија без утицаја сунчеве светлости или црног материјала, али се меки материјали (као што је тканина) могу тешко детектовати.

Модул поседује и ултразвучни предајник и ултразвучни пријемник.

Вибрациони мотор је мотор који вибрира када има довољну снагу. У овом случају користимо два мотора за сигнализацију препрека напред лево и напред десно.

 

 

94 на залихама

Шифра производа: 65217 Категорија:

Опис

За подешавање рада ултразвучног сензора определили смо се за коришћење Arduino nano уређаја. Разлози који су нас навели на овакву одлуку су, пре свега, практичне природе и вођени су идејом да сам уређај буде лакши и мањих димензија, како не би за корисника представљао оптерећење.

Arduino nano је димензија 43.18 mm x18.54 mm што омогућава и коришћење кутије мањих димензија за смештање самог електронског склопа уређаја. Напајање Arduino nano уређаја обавља се преко USB прикључка што такође олакшава кориснику употребу производа Sixth sense, пошто је могућа допуна батерије на било ком рачунару.

Програмирање Arduino nano уређаја се ради у програму scketch tsm3.ino. Фабричко подешавање производа Sixth sense је урађено тако да уређај ради на следећи начин:

  • Уколико је растојање препреке мање од 50cm тада се три пута наизменично укључују мотори, па се направи додатна пауза од 0,2 секунде.
  • Уколико је растојање препреке мање од 100cm тада се два пута наизменично укључују мотори, па се направи додатна пауза од 0,4 секунде.
  • Уколико је растојање препреке мање од 200cm тада се једном наизменично укључују мотори, па се направи додатна пауза од 0,6 секунди.
  • Уколико је растојање препреке мање од 300cm тада се једном наизменично укључују мотори, па се направи додатна пауза од 1,4 секунде.

На овакав начин откривамо препреке испред сензора на растојању до 3 метра. Треба напоменути да је изменом програмског кода могуће променити ритам укључења и искључења мотора чиме се омогућава  прилагођавање уређаја захтевима сваког корисника.

Као извор напајања користићемо екстерну батерију (за мобилне уређаје). Избор батерија је велики. Приликом избора батерије руководили смо се поново димензијама како наш проaизвод не би представљао оптерећење за корисника.

На крају треба напоменути да су сви уређаји који се користе за израду производа SIXTH SENSE рециклабилни чиме се излази у сусрет захтевима свих конвенција о заштити животне средине. Na elektronske komponente proizvoda (izuzev baterije) dajemo garanciju u trajanju od 48 meseci.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију “Sixth Sense v2.0”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *